-
7:00-8:30Przychodzenie dzieci/zabawy swobodne/zajęcia indywidualne
-
8:30 - 9:00Rytmika/gimnastyka buzi i języka/gimnastyka korekcyjna/zabawy paluszkowe/język angielski
-
9:00 - 9:30Nocnikowanie/toaleta/przygotowanie do jedzenia/śniadanie/czynności pojedzeniowe
-
9:30 - 10:00Zajęcia dydaktyczno–wychowawcze/zajęcia kreatywne/zajęcia sensoryczne/pobyt na świeżym powietrzu
-
10:00 - 10:30Nocnikowanie/toaleta/przygotowanie do jedzenia/drugie śniadanie/czynności pojedzeniowe
-
10:30 - 11:00Zajęcia dydaktyczno–wychowawcze/zajęcia kreatywne/zajęcia sensoryczne/pobyt na świeżym powietrzu
-
11:00 - 12:00Nocnikowanie/toaleta/przygotowanie do jedzenia/obiad/czynności pojedzeniowe
-
12:00 - 14:30Leżakowanie
-
14:30 - 15:00Nocnikowanie/toaleta/przygotowanie do jedzenia/podwieczorek/czynności pojedzeniowe
-
15:00 - 16:00Zajęcia edukacyjne/bajkoterapia/pobyt na świeżym powietrzu
-
16:00 - 17:00Zabawy swobodne/zajęcia indywidualne/odbiór dzieci

To się przyda
Komplet higieniczny

Paczka pieluszek

Chusteczki nawilżane i higieniczne

Krem do pupy

Krem ochronny
od słońca i mrozu
Ubranka na zmianę

Majteczki i skarpetki, jeżeli dziecko nosi

2-3 pary śpioszków, rajstop, getrów lub spodenek

2-3 bluzeczki

Sweterek lub bluza

Kapcie lub skarpetki antypoślizgowe

Śpiworek

Ulubiona maskotka - bezcenna
Za wyżywienie dzieci w żłobku odpowiedzialna jest firma Magnezja
Poniedziałek 24 marca
Śniadanie
Pieczywo orkiszowe, masło, serek topiony, pomidor, herbata czarna z cytryną/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Ogórkowa z ziemniakami
Ryż z koktajlem owocowym, kompot
Podwieczorek
Bułka kajzerka pszenna, masło, pieczeń wiedeńska, warzywa, mięta/woda
Wtorek 11 marca
Śniadanie
Pieczywo jaglane, masło, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ogórek konserwowy, kawa zbożowa/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Kapuśniaczek na słodkiej kapuście z pomidorami
Kotlecik pożarski, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórka kiszonego, kompot
Podwieczorek
Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, owoc, rumianek/woda
Środa 12 marca
Śniadanie
Pieczywo wieloziarniste, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Barszczyk czerwony z makaronem
Cordon blue, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki, kompot
Podwieczorek
Pancakes bananowe, owoc, lipa/woda
Czwartek 13 marca
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku, ciepłe mleko/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Żurek
Makaron w sosie boloński, kompot
Podwieczorek
Tosty na ciepło, ogórek zielony, owoc, hibiskus/woda
Piątek 14 marca
Śniadanie
Pieczywo orkiszowe, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i kukurydzą, herbata biała/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Rosół z kaszą manną
Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Podwieczorek
Jogurt owocowy, rogal maślany, woda z cytryną/woda
Poniedziałek 17 marca
Śniadanie
Pieczywo graham, masło, humus z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Zupa wiosenna z natką pietruszki
Makaron z twarogiem i cynamonem, kompot
Podwieczorek
Kajzerka pszenna, masło, sałata lodowa, ser żółty, rzodkiewka, woda z cytryną/woda
Wtorek 18 marca
Śniadanie
Płatki jaglane na mleku, kakao/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Pomidorowa z makaronem
Filet panierowany na złoto, ziemniaki z koperkiem, kapustka gotowana, kompot
Podwieczorek
Chałka pszenna, masło, dżem owocowy, woda z cytryną/woda
Środa 19 marca
Śniadanie
Pieczywo pszenne, masło, parówki z szynki, pomidor, herbata owocowa/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Delikatna grochóweczka
Roladki schabowe z pieca w sosie, kasza jęczmienna, surówka z kapusty białej, kompot
Podwieczorek
Sałatka owocowa, biszkopty pszenne, owoc, woda z cytryną/woda
Czwartek 20 marca
Śniadanie
Kaszka mleczno-ryżowa, bawarka/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Marchewkowa
Pierogi z mięsem, buraczki na ciepło, kompot
Podwieczorek
Galaretka owocowa, chrupki kukurydziane, biszkopty, owoc, woda z cytryną/woda
Piątek 21 marca
Śniadanie
Pieczywo wieloziarniste, masło, jajko na twardo, szczypiorek, pomidor, herbata biała/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Rosół z makaronem
Naleśniki z serem, kompot
Podwieczorek
Jogurt naturalny, mix owocowy, bułka pszenno- żytnia, woda z cytryną/woda
