-
7:00-8:30Przychodzenie dzieci/zabawy swobodne/zajęcia indywidualne
-
8:30 - 9:00Gimnastyka korekcyjna/gimnastyka buzi i języka
-
9:00 - 9:30Przygotowanie do jedzenia/śniadanie/czynności pojedzeniowe/toaleta
-
9:30 - 10:30Zajęcia dydaktyczno–wychowawcze/zajęcia kreatywne/pobyt na świeżym powietrzu
-
10:30 - 11:00Przygotowanie do jedzenia/drugie śniadanie/czynności pojedzeniowe/toaleta
-
11:00 - 11:30Język angielski/rytmika/zajęcia sensoryczne/bajkoterapia/zabawy paluszkowe/pobyt na świeżym powietrzu
-
11:30 - 12:00Przygotowanie do jedzenia/obiad/czynności pojedzeniowe/toaleta
-
12:00 - 14:30Leżakowanie
-
14:30 - 15:00Przygotowanie do jedzenia/podwieczorek/czynności pojedzeniowe/toaleta
-
15:00 - 16:00Zajęcia edukacyjne/pobyt na świeżym powietrzu
-
16:00 - 17:00Zabawy swobodne/zajęcia indywidualne/odbiór dzieci

To się przyda
Komplet higieniczny

Paczka pieluszek

Chusteczki nawilżane i higieniczne

Krem do pupy

Krem ochronny
od słońca i mrozu
Ubranka na zmianę

Majteczki i skarpetki, jeżeli dziecko nosi

2-3 pary śpioszków, rajstop, getrów lub spodenek

2-3 bluzeczki

Sweterek lub bluza

Kapcie lub skarpetki antypoślizgowe

Śpiworek

Ulubiona maskotka - bezcenna
Za wyżywienie dzieci w żłobku odpowiedzialna jest firma TABB-u Catering Zgierz
Poniedziałek 30 stycznia
Śniadanie
Pieczywo żytnie, masło, kabanosy, papryka, sałata, herbata biała/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Koperkowa z zacierkami
Makaron z sosem bolognese, kompot
Podwieczorek
Serek waniliowy, herbatniki, rumianek/woda
Wtorek 31 stycznia
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku, zsiadłe mleko/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Barszcz czerwony zabielany z ziemniaczkami
Kotlet de volaille, ziemniaczki gotowane z koperkiem, surówka Colesław, kompot
Podwieczorek
Sałatka z owoców sezonowych, lipa/woda
Środa 01 luty
Śniadanie
Pieczywo wieloziarniste, masło, humus z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, maślanka/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Bulion z makaronem i warzywami, kefir/woda
Naleśniki z mięsem i sosem pieczeniowym, kompot
Podwieczorek
Rogal, masło, dżemem truskawkowy, mięta/woda
Czwartek 02 luty
Śniadanie
Pieczywo wieloziarniste, masło, jajko na twardo, rzodkiewka, mleko/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Krupnik na skrzydełkach z warzywami i natką pietruszki
Pulpety wieprzowe w sosie pieczeniowym, kopytka, surówka z kiszonego ogórka, kompot
Podwieczorek
Ciasto francuskie z brzoskwinią, hibiskus/woda
Piątek 03 luty
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku, herbata czarna z cytryną/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Pomidorowa z makaronem
Kluski leniwe z masłem i cynamonem, kompot
Podwieczorek
Kajzerka, masło, sałata, pasztet, ogórek zielony, woda z cytryną/woda
Poniedziałek 06 lutego
Śniadanie
Płatki orkiszowe na mleku, kefir/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Kapuśniak z kiszonej kapusty z okrasą i ziemniaczkami
Pierogi z mięsem i okrasą, kompot
Podwieczorek
Jogurt naturalny, kulki czekoladowe, musli, mięta/woda
Wtorek 07 lutego
Śniadanie
Pieczywo wieloziarniste, masło, szynka drobiowa, ogórek konserwowy, bawarka/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Szczawiowa z ziemniaczkami i jajem
Kotlet szwajcarski panierowany, ziemniaczki gotowane z koperkiem, marchewka gotowana z masełkiem, kompot
Podwieczorek
Croissant z nadzieniem orzechowo-kakaowym, jogurt pitny, hibiskus/woda
Środa 08 lutego
Śniadanie
Pieczywo orkiszowe, masło, żółty ser, ogórek zielony, kawa zbożowa/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Grochowa z ziemniaczkami
Pampuchy z musem truskawkowym, kompot
Podwieczorek
Pieczywo, masło, sałata, szyneczka, rzodkiewka, rumianek/woda
Czwartek 09 lutyego
Śniadanie
Kaszka na mleku, kakao/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Kalafiorowa z łazankami
Nuggetsy drobiowe, kasza kuskus, jarzyny na parze, kompot
Podwieczorek
Budyń waniliowy z sokiem malinowym, słomki ptysiowe, woda z cytryną/woda
Piątek 10 lutrgo
Śniadanie
Pieczywo pełnoziarniste, masło, twarożek z rzodkiewką, herbata owocowa/woda
II śniadanie
Owoce/warzywa/jogurt
Obiad
Jarzynowa z ziemniaczkami i natką pietruszki
Złota rybka w cieście, ziemniaczki puree z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką, kompot
Podwieczorek
Mini chałka, masło, nutella, lipa/woda
